Der findes et utal af store bildesignere – her er 5 af dem

By admin

juni 19, 2024

Jean-Henri Labourdette

Den første af de store designere er franske Jean-Henri Labourdette som levede i perioden 1888-1972.   Hans største designmæssige triumf var 1912 Turcat Méry og Chevalier René de Knyff’s Panhard Skiff. Da Labourdette startede med at designe biler var der ingen som vidste hvordan en bil burde se ud og derfor betragtes han af mange som en pioner som var med til tage afstand til hestevognen og give bilen dens egen identitet.

 

William Mitchell

Den næste af de store er William L. Mitchell som levede fra 1912 til 1988. Mitchell var kendt som en farverig amerikansk playboy type. Hans imponerende statur (og en højde på 195 cm) gjorde at han blev bemærket. En af hans mest inspirerende biler er 1938 Cadillac 60 Special.

 

Virgil Exner

Den næste på listen er ligeledes en amerikaner. Virgil Exner levede fra 1909 til 1973. Han formåede at kreere smukke buede designs hvor den mest ikoniske model er 1955 Chrysler 300 som stadig lever i bedste velgående på Cuba.

 

Giuseppe Bertone

Der kan ikke skrives om de 5 største bildesignere uden at nævne nogle af de utallige talentfulde italiske bildesignere. I forhold til deres amerikanske kollegaer kom de senere i gang med deres unikke designpræg, men det har været al ventetiden værd. Giuseppe Bertone også kaldet Nuccio levede fra 1914 til 1997.  Nuccio er den eneste på listen som ikke er decideret designer. Han bliver krediteret utallige biler, tegnede han dem aldrig fra bunden, men formåede at virkeliggøre sine ideer og visioner med hjælp fra designere. Hans mest betydningsfulde modeller er: 1954 Alfa Romeo Giulietta Sprint, 1966 Lamborghini Miura, 1970 Lancia Stratos Zero.

 

Michael Mauer

I de senere år har tyskerne også formået at kreere ikke kun kraftfulde, effektive biler, men biler som var æstetiske og smukke. Michael Mauer født i 1962 startede hos Mercedes Benz og sidenhen skiftet til Saab og Porsche. Hans mest iøjenfaldende model er Mercedes A-Class 1997. Bilen blev et hedt debatemne da bilen brød med det klassiske Mercedes design og var en Mercedes som var målrettet de store europæiske metropoler med tung trafik og trang plads, i modsætning til E-klassen som altid har været målrettet høje hastigheder og den tyske Autobahn.

Her er der nævnt 5 betydningsfulde bildesignere igennem de sidste 130 år som alle har været med til at redefinere bilen som vi kender den.

About admin